Snáď najjednoduchšie koláčiky na svete - pokým máte v mrazničke k dispozícii predvyrobené hlbokozmrazené lístkové cesto.
Konkrétne toto čo vidno na obrázku bol tzv. "Malý test domovej rúry". Chutný. Chutil mne, Marekovi (ďakujem za dokončenie v podstate takmer celého domu!), vodárom Igorovi aj Andrejkovi (ďakujem za spojazdnenie studne v ten deň waaaaw! a tiež za spojazdnenie všetkých vodo-vecí!), Corke a Tiborovi Bártfayovi (a ako pravý umelec - neodpustil si zhodnotenie estetickej stránky veci, ktorá ho extrémne zaujala... a má rád všetko čo sa robí ručne a s láskou).
Ja a Corka sme boli jedinými zástupcami dámskej populácie v tejto domácnosti - inak samí mužíci... Držala som sa opäť starej dobrej rady našich babičiek: Ako spravíš muža šťastným? No predsa jedlom - zapchaj mu ústa, naplň žalúdok a aj keby sa odvážil niečo povedať, trikrát si to rozmyslí pretože plný žalúdok je podstata jeho bytia a tú si predsa neohrozí...
Chlopi - dobrú chuť teda.
Corka je všežrút, jedlo sa nachádza na prvej pozícii jej súkromného psieho rebríčka priorít. Jej sa pýtať na názor nemusím :-))) pokiaľ nejde o papriku, cibuľu a cesnak.
Čo treba k týmto zvŕtancom:
mrazené lístkové cesto
lekvár - lepší sladko-kyslý
špáratká nech to drží pokope kým sa to upečie
Cesto sa nechá rozmraziť, rozvaľká sa na tenké pláty, rozkrája sa na štvorce alebo obdĺžniky, naplní sa lekvárom, zabalí rohmi cesta (ako rohlíky) a zafixuje sa to špáratkom. Upečie sa celkom rýchlo a je to mňam - len špáratká treba za horúca vybrať, potom to už bude problém...
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára