pondelok 11. januára 2010

Bežný biely koláčový chlieb / Classic White Bread

Asi najrýchlejšie hotový a do pekárne vojde všetko naraz...

1/3 sáčku sušeného droždia (najlepšie je francúzske z Kauflandu)
1/2 kg múky /používam polohrubú, inak je to jedno
2 polievkové odmerky cukru
1 maličká odmerka soli
1 polievková odmerka octu (bežného, ochutený ocot v chlebe nechutí)
2 - 3 polievkové odmerky olivového oleja
3 dcl mlieka (píšu vodu ale s mliekom chutí lepšie)
tekvicové alebo slnečnicové semiačka, ľanové semiačka, rasca... hocičo z toho - naraz len jeden druh

Všetko vložím do pekárne - v poradí takom ako pečie - moja potrebuje všetko suché dole a tekuté hore a semiačka idú zvlášť do prisýpača.
Pečie sa podľa vybraného programu - ako bežný chlieb s "hrozienkami" v mojom prípade...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára