Už som ju vyskúšala - viď fotky... kačka bola z obchodu, nebola domáca ale aj tak chutila výborne - mne, mame aj zvieratkám - predovšetkým Eliška zažila svoje prvé kačacie hody a kosti bude objedať podľa mňa ešte týždeň - ako správna šelma.
Je to Denisin recept - pečie ju len takto a vraj sa nepodarí iba v prípade, že je zlá kačka samotná.
Malo by to vyzerať takto:
1 kačka
soľ na zasolenie
1 celé jabĺčko
Kačku na noc zasolím. Na druhý deň ju vyložím na pekáč, vložím do nej jablko dovnútra, trocha podlejem vodou a prikrytú pečiem asi 2 hodiny, občas oblievam s tým, čo pustí do pekáča. Opražiť ju nechám len na krátko keď už je hotová - a vraj bude výborná.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára