Opäť sladkosť pre chlapov - v našej rodine ich má najradšej asi Ervín. Takže sa pečú na Vianoce, na Veľkú noc a občas aj inokedy.
50 dkg múky
28 dkg masla (margarínu)
16 dkg práškového cukru
4 žĺtka
lekvár na zlepovanie - najlepšie kyslastý
tuk na vymastenie plechu
NEPOTIERAŤ VAJÍČKOM!
Všetko sa zmieša a vypracuje sa cesto, ktoré sa potom odloží na 30 minút do chladu. Potom sa vyvaľkajú asi 3mm-ové pláty a vykrajujú sa z nich kolieska - jedny s otvorom v strede, jedny bez otvoru... tak aby sa po zlepení vytvorili páry. Pred pečením sa nepotierajú vajíčkom, inak sa rozpadnú po upečení - to sme zistili v praxi :-).
Po vychladnutí sa potierajú a zlepujú lekvárom a teoreticky najlepšie sú po pár dňoch keď sa z lekváru stane akási žuvačková hmota.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára