Asi najúspešnejší koláč v istej etape môjho života.
Dôvody?
Rýchlo je hotový, výborne chutí, robím ho väčšinou z marhúľ - ktoré sú viacmenej sladko-kyslé, pekne vonia, vždy narastie a upečie sa, nedá sa na ňom nič pokaziť a v rámci mojich spomienok z tej inkriminovanej etapy môjho života sa viaže k asi najpríjemnejším a najvyrovnanejším spomienkam na svojské "BP" obdobie.
Miloval ho kamarát z fast-base-shopu na Podmaniczky utca, Carl s Beetle-om, aj SBS-kári po nočnej v dome na Angyalfoldi út keď som vedela, že cez deň už pôjdem domov. Milovala som jeho sladko-kyslú čerstvú vôňu počas letných nocí, kedy sa piekol - kým Corka hyperaktívne řádila po byte, zvykala si na rúru, vysávač, mop a všetky aktivity bežnej domácnosti, a ja som niekedy v zúfalých stavoch a na smrť vyčerpaná zo všetkého sedela na dlážke v kuchyni opretá o stenu a dúfala, že sa Corka už konečne unaví a zaspí. Spája sa mi s ním aj zvláštne polo-ticho BP-nocí, ktoré som si v tom čase v spoločnosti maličkej Corky po x-hodinových nočných upratovacích manévroch vychutnávala na terase v citrónovom opare Mr. Propera.
Carl naňho spomína dodnes - i keď si už dávno žije vlastný život - avšak preňho som stále ostala Cupcake. Celkom zaujímavé bolo pred pár dňami nájsť jeho Cupcake´s Fitness Plan in 2 sessions, ktorý vypracoval na základe mojich vtedajších bežných stravovacích návykov... s jednou prosbou - please, cut down on cheese... pričom jediný miestny syr, ktorý sa stále nachádzal v mojej tamojšej chladničke, bol Pannonia a občas slovenská bryndza.
Takže - naspäť k hrnčekovému koláču:
2 hrnčeky múky
1 hrnček kryštálového cukru alebo medu (od medu je cesto tvrdšie)
1 hrnček mlieka
1 prášok do pečiva
4 polievkové lyžice oleja
2 vajcia
štipka soli
ovocie
Toto všetko okrem ovocia sa zmieša tak aby tam neboli hrudky, a vyleje sa na vymastený (prípadne aj pomúčený) plech. Povykladá sa naň ovocie (v mojom prípade v drvivej väčšine marhule) a upečie sa.
Výborne chutí s bielym vínom... v mojom prípade aj pezinským Chardonnay, i keď nie je dezertné.
nedeľa 10. januára 2010
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára