piatok 24. decembra 2010

Sladko-kyslá tekvica

Sladko-kyslá tekvica

cca 3 kg tekvice
450 ml jablčného octu
250 ml vody
pikant fix sladko – kyslý
150 g cukru
1,7 l vody


Tekvicu rozštvrtíme, odstránime jadrá, ošúpeme, dužinu nakrájame na malé kocôčky pomocou ozdobného noža a vložíme do misy. Vínny ocot zmiešame s vodou a zalejeme ním nakrájanú tekvicu, misu prikryjeme utierkou a postavíme na chladné miesto a necháme pôsobiť cez noc. Druhý deň vyberieme tekvicu z misy pomocou cedidla a necháme odkvapkať. Tekvicu varíme asi 5 minút do sklovita (nenecháme úplne zmäknúť), potom plníme do pripravených pohárov. Nálev z pikant fixu pripravíme podla návodu na obalea ihneď ho nalejeme až po okraj dopohárov na tekvicu, poháre s uzavieracím viečkom uzavrieme a asi 5 minút necháme stáť obrátene na viečku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára